Categorie:
Cinemagraph gif in emails - Emailmonks

Cinemagraph GIF – dat extraatje voor jouw E-mail Campagne

 | - door: .
Categorie : Geen categorie

Heb je ooit aardbeien op je koekjes gedaan om de ultieme smaak te krijgen? Het smaakt geweldig, nietwaar? Cinemagraphs zijn de aardbeien als e-mails koekjes zijn. Ze zorgen dat de e-mails er goed uitzien en verbeteren de abonnee-betrokkenheid. In het jaar 2011 door Kevin Burg en Jamie Beck geïntroduceerd, hebben ze de e-mail marketing wereld veroverd.

Volgens Experian heeft 72% van de klanten die gebruik maken van geanimeerde GIF’s of cinemagraphs hogere klik-frequentie waargenomen.
tweetbutton

Probeer GIF in E-mail!

Wat maakt Cinemagraphs Speciaal?

Cinemagraphs zijn voornamelijk de samenvoeging van een beeld en een video. Eenvoudig gezegd zijn ze levende foto’s. Terwijl het maximale gedeelte van het beeld blijft bevroren als een conventionele foto, wordt een deel ervan geanimeerd met naadloze loop. Looping in GIF’s betekent meestal dat je dezelfde beelden over en weer afspeelt.

Cinemagraphs daarentegen creëren een mooie illusie die blijft doorgaan, in een loop. Het mooie is dat je niet eens zou realiseren wanneer de loop begint of eindigt, waardoor je een levendig gevoel geeft aan beeld. Cinemagraphs brengt je naar dat ene moment en zet de wereld van je verbeelding in actie op een manier die video’s op één of andere manier niet kunnen.

Cinemagraph GIF’s komen van pas wanneer u uw e-mails wilt verrijken zonder de lezers te overweldigen.
tweetbutton

 

Ondersteuning door E-mail Clients

Als E-mail marketeers weten dat cinemagraphs goed door e-mailclients worden ondersteund is dat reden te meer om cinemagraphs te gebruiken, in vergelijking met video’s en andere CSS-animaties die niet door veel e-mailclients worden ondersteund.

Cinemagraphs zijn gewoon supercool

Check deze cinemagraph waardoor je gegarandeerd een glimlach op je gezicht krijgt.

Cinemagraph GIF example

Instilling Life in Emails Through Cinemagraph GIF

Hieronder staan de belangrijkste punten die je dient te onthouden wanneer je cinemagraphics wilt gebruiken in jouw emails.

1. Ken je doelgroep

Cinemagraphs zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en we ontkennen dat niet. Echter, om het in iedere marketing e-mail te gebruiken zou de ervaring eentonig maken voor de lezers. Alles in overmaat is slecht. Cinemagraphs zijn geen uitzondering.
Het product of de dienst die u optimaliseert, moet u goed nadenken of de cinemagraph een juiste toevoeging is voor de campagne. Het is essentieel om de smaak van uw abonnees te begrijpen en de e-mails te verzenden die ze in hun inbox willen zien.

2. Email Client Support

Zoals eerder vermeld, is e-mailclient ondersteuning onvermijdelijk als u wilt dat uw campagne succesvol is. Controleer of het mogelijk is in de e-mail clients of apparaten die door uw doelgroep worden gebruikt.

3. Zorg dat de eerste frame relevant is

Als de e-mail clients geen cinemagraphs ondersteunen, zouden ze het eerste frame tonen zonder de animaties te tonen. Daarom is het heel belangrijk dat het eerste frame zinvol is. Het mag geen actueel bericht of belangrijke inhoud bevatten die niet door uw lezers mag worden gemist.

4. Mis niet op subtiliteit

De bestandsgrootte moet minimaal worden gehouden. Het moet niet te lang duren voordat de animatie is geladen. Comprimeer je animaties en houd ze zo subtiel mogelijk.

5. Accessibility is een belangrijk aspect

Het is niet goed om alle inhoud te plaatsen met een call-to-action in de afbeelding. Sommige e-mail clients hebben standaard afbeeldingen ‘uitgeschakeld’. Uw e-mail zou de gewenste resultaten of klikfrequenties niet in een dergelijk scenario krijgen. De oplossing hiervoor is het toevoegen van alt-tags en titelbeschrijvingen die het beeld ondersteunen, zodat de kijkers weten wat uw e-mail wil overbrengen.

Cinemagraph GIF Email Design Inspiratie – Er zit veel meer achter

Laten we eens kijken naar een cinemagraph die gebruikt wordt in e-mailmarketing.

Deze e-mail van Mr. Porter die een open haard toont met subtiele animatie biedt de indruk van comfort, en de onderscheidende kwaliteit van loungewear die in deze mail wordt geadverteerd.

 Cinemagraph gif - Mr. Porter

Het is onnodig te zeggen dat het één van de meest succesvolle e-mailmarketingcampagnes is.

Hoe kan je Cinemagraph GIF gebruiken voor jouw e-mailcampagne?

Cinemagraphs bieden veel mogelijkheden. Ze geven een droomachtig visueel beroep op e-mails.

  1. Stel je voor om pittoreske vakantiebestemmingen of sprankelende diamantaccessoires te tonen met behulp van cinemagraphs. Niet alleen zou het een perfecte gebruikerservaring bieden, maar het zou hen ook aanraden actie te ondernemen.
  2. Luxe merken kunnen ook maximaal gebruik maken van dergelijke animaties om het exclusieve nut van hun producten te vertegenwoordigen.
  3. Het kan zelfs gebruikt worden om video’s, productlanceringen en presentaties te promoten.
  4. Als je een bedrijf bent met technische zaken, kunnen cinemagraphs een effectieve blik werpen op de processen achter de schermen.

Slotwoord

Cinemagraphs hebben de presentatie van e-mails omgevormd en de creatieve kant in e-mailmarketing ontketend. Geef je e-mails een extra die het merk, dienst of bedrijf kan onderscheiden van de rest. Dus waar wacht je op? Probeer een eye catching cinemagraph in je e-mailcampagnes en zie de magie van deze bewegende beelden.